dimecres, 4 de maig del 2011

Un poco de abril, algo de mayo, todo septiembre...

Sota aquest títol ens arriba una de les últimes noveles juvenils de Sierra i Fabra, inspirada en un anunci que va sortir publicat a un diari a finals dels anys 90.
"Chico busca chica seropositiva, simpática, no importa físico, con espíritu y amor, para rehacer la vida, amistad y disfrutar del tiempo. Barcelona. Apartado de correos 7640"



"Todos llevamos puesto un anuncio. Unos dicen "socorro", otros "quiero montármelo", otros "creo en el amor para siempre". Tú estás dispuesta a pasar con él el resto de tu vida, dure lo que dure, y eso no es amor, es desesperación."

Una novel·la que pretén sensibilitzar i de lectura recomanable, tot i no brillar per la exactitut de la terminologia o conceptes en relació a la sida. La crítica és que precisament li falta la documentació que el seu protagonista busca per al seu article.

Un còmic que també parla de la mateixa temàtica i que el tracta d'una manera més realista és "Píldoras azules" de Frederick Peeters, precisament perquè ens parla de la seva experiència personal. Les situacions plantejades, els sentiments i les emocions són més realistes i coherents tant amb la situació de contagi com amb la de patir la malaltia.





Hi ha còmics que hauríen ser lectura recomanada als instituts.

2 comentaris:

  1. Un bon còmic el de “Pildoras azules”, el vaig llegir fa uns mesos i em va arribar. Té un dibuix excel•lent i la història està ben contada i és conmovedora. Molt recomanable.
    Encara no he tingut temps de llegar-ne el de Serra i Fabra, però aquest home poquetes voltes decepciona, axí és que em quede amb el títol. Gràcies.

    ResponElimina
  2. Gràcies a tu, Arcobaleno.
    Em sembla que tenim gustos semblants i un accent paregut.

    Salutacions,

    L'Espiadimonis

    ResponElimina