dilluns, 23 de gener del 2012

Petits detalls

De vegades arriben petites joies, o petits tresors que, pel que sigui, passen desapercebuts als possibles compradors. En aquest mercat de vertígen sempre he defensat que qui compra un llibre el rescata. El rescata d'un destí no massa llunyà, acumulant pols en alguns magatzems en el millor dels casos... o de la trinxadora prèvia a la pasta de paper prèvia al reciclatge. Un llibre no és només un material reciclable. Un llibre és creativitat, capacitat de somiar, de sorprendre, de transmetre coneixement o sensacions, de despertar-les, és experiència i experimentació.
Un d'aquells que he retrobat a les meves mans aquests dies és un petit llibre desplegable -d'aquells que ara en diem pop-up's, com si ens manquessin paraules o no fossin adients per anomenar-les- del gran enginyer de paper David A. Carter. Autor conegut pel seu"El Punt Vermell", "El 2 Blau", els "600 Punts Negres"...

Sense dubte no és dels que destaquen per la dificultat tècnica i la meravellosa i sorprenent figura que emergeix en obrir-lo. Però no deixa de ser una petita joia del gran mestre. Una petita joia molt delicada i justa, gens rimbonbant, molt adequada a la seva finalitat: engrescar els nostres petits, els més petits amb un llibre de contraris desplegable. Sí, pels més petits. I en lletra de PAL. Dels contraris. Dins, fora, amunt, avall... I amb la qualitat a que ens té tan ben acostumats. Els desplegables reforcen la comprensió i l'aprenentatge del concepte, i estàn completament justificats i a un servei que no és el d'enlluernar. Potser és per això que m'agrada tant.



I si teniu curiositat per aprendre com es pot fer tot això, un que no em canso de recomanar, amb tots els passos per començar pel més bàsic, del que Carter és co-autor. Només editat en castellà a les nostres contrades.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada